Çarşamba, Mart 11, 2009

tribal lunatik

ne tesaduftur ki en son yine ayın 11'inde yazmışım.
ilgili gorunmek için sorulan sorular beni cıldırtıyor, gereksiz raporlar da oyle. evet biraz cıldırdım bu aralar.

gunluk sana diyorum dunya sen anla.

oncelikle yaklasan secimler, partilerin yaptıkları gurultu kirliliği (berbat muzikler eşliğinde berbat lirikler), çer çöp (suan ellerde direklerde- seçim sonrası yerlerde surunecek parti bayrakları, dagıtılan bildiriler vs.), insan kirliliği (bizzat partililer ozellikle baskanları ve grupileri) ve tum bunların cebimden odedigim vergilerle yapılması her dusunen insan gibi beni de sinirlendiriyor. bu sene de elime tukurup oyumu vericem, neyse politikadan pek anlamıyorum, bu mevzuyu da burada kapatıyorum.

ikinci olarak sinirlendigim olay. sevgili U2, 3boyutlu olarak sinemalarımızda konser kayıtları ile boy gosterecekmiş, insan hakları ihlallerinin oldugunu dusundukleri turkiye'ye gelmeyi boykot edip, ama her turlu album satıslarını yapmaktan geri durmayan, fakirin yanında ama kendisi dunya zengini sevgili bonoyu gormesem de olur.internetten indirdigim mp3lerini dinler, bir kuruş da harcamam u2 için. irlandalı olmaları da cok sasırtıcı, hiç yakışmıyorlar guzelim irlanda'ya. yaptıgı hersey yapmacık geliyor bu adamın. diyarbakır'a getirmeyi beceremeyen buyuk hayranları sinema salonunda opera izler gibi izlesinler bakalım u2'yu, ben almayayim. dunyanın neresinde insan hakları cignenmiyor? boyle ulkeler varsa bu hale gelmek için kac tane ulkenin hakkını cignemiş cigniyor? ben milliyetçi olmayı pek beceremedim su gune kadar ama boyle tavırları da oldukça sacma buluyorum. amerika'da da konser vermesin o zaman atom bombasını sanki ben attım.

bu-gun-luk de boyle olsun.

5 yorum:

efe dedi ki...

seçimler malesef bayrakla, boktan şarkılarla kazanılıyor. halkımızın geldiği eğitimsizlik seviyesini bir kere daha görmemize neden oluyor bu durum.

ben şarkılarını da sevmem u2 nun o yüzden alışverişim olmadı olmazda. son olarak da demek istiyorum ki
bono haluk levent kardeştir
çekemeyen kalleştir

serkan dedi ki...

bu huysuzluk ve enerji, pek tanıdık değil, ama sempatik. yani ben soylesem bunları olur, cunku ben hep boyle soylenirim zaten. bi laf vardır, turk soylemez soylenir diye..neyse, itirazım su noktada, dunyanın neresinde insan hakları cignenmiyor cumlesini bizim davos fatihi de kurdu gecen gun "magdur eş", "magrur politikacı" hillary ye. bizde insan hakları cignenir, karsı da cıkarız buna. lakin bu sebeple buraya gelmemek nedir canım, gerzek misin? çiğnenen buradaki insanların hakkı, senin değil ya, cezayı kime kesiyorsun saçma herif.cok delikanlıysan gel burada soyle sizde sunlar bunlar oluyo diye, zor geliyo di mi? mucadele etmeden gosterilen her gerekce mazeretten oteye gecmez. ne demişti "im juli" de che hayranı kamyoncu abi "juli"ye: "did he fight for you?"..

fis dedi ki...

sevgili lale. ben nedendir bilinmez en çok bu yazını büyük bi hevesle okudum. politik içerikli olmasıyla ilgili değil ama. içinde bi ruh bi fikir bi tavır olduğu için belki. söylediklerine aynen katılıp "" koyuyorum ve akşam ne yemek yiycez die merak ediorum . bu da size ironik bi şaka !!

serkan dedi ki...

yer elması

LaLe dedi ki...

sensin elma.