Perşembe, Ocak 06, 2011
bir vietnam çorbası - pho
soğuk günler için birebir. vaktiniz veya bu çorbayı sevecek sevdikleriniz varsa deneyebilirsiniz. şimdi ilikli kemiği alıp, belki de bir kaç parça etle,3 saat, anason zencefil kişniş tarçın karanfil ile haşlıyoruz (yalnız kemikleri ilk 10 dk.solo haşlayıp sonra suyunu değiştirin, o su içilmez). sonra bu haşlama suyu soğutup ertesi gün üstündeki yağını atmak suretiyle tekrar kaynatıyoruz. ayrı bir kapta pirinç noodle'ları haşlıyoruz büyük kasemizin içine süzüp koyuyoruz.üzerine neredeyse arkası görünecek kadar ince kesilmiş etleri çiğ koyuyoruz (ben anne usulü haşladım doğrusu) üzerine haşlanmış suyu kaynar vaziyette döküyoruz böylece etler pişiyor. üstüne nane limon fesleğen soya filizi taza soğan allah ne verdiyse ilave ediyoruz acı sos çok mühim.
çok anlıyor gibi bir de tarifini verdim.
düzgün tarif
bazı malzeme tedarik için:
1
2
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder