Pazartesi, Şubat 04, 2008

across the universe day


"Contact" diye bir film vardır, izleyenler belki hatırlar filmin başında dünyadan uzayın derinliklerine doğru giden bir görüntüyü; fonda, günümüz şarkılarından giderek nostaljik şarkılara bırakan şarkılar eşliğinde izleriz.. güneş sisteminin iyice dışına çıktığımızda artık derin bir sessizlik kalır.. insanoğlunun yıllardan beri sürekli uzaya gönderdiği radyo yayının yolculuğu burada biter, radyonun henüz keşfedilmediği döneme gelmiş oluruz.. çok etkileyici bulurum hep bunu..
contact intro
Bilmiyorum
bundan esinlediler mi ama NASA, 4 Şubat 2008'de 19.00'da (EST) Beatles'ın Lennon besteli muhteşem şarkısı "Across the universe"' ü, K.Kutup Yıldızı Polaris'e doğru yayınlayacakmış. Türkiye saatiyle 5 Şubat'ta sabaha karşı 2'de yola çıkacak şarkı, ışık hızıyla, saniyede 300 bin km hızla giderek 431 yıl sonra Kutup Yıldızına ulaşmış olacak.. Gezegende bir çok beatles severin harmoni içinde aynı anda bu şarkıyı dinlemesi bekleniyor, buna ben de dahilim tabi! Paul McCartney bu olayı heyecan ve şaşkınlıkla karşılayıp "uzaylılara sevgimi iletin" demiş..

Şarkının kaydedilişinin 40.yıl, NASA'nın kuruluşunun da 50. yıl dönümünü kutlamak için daha iyisini düşünemezlerdi heralde. umarım yolu açık olur, gezegen, kuyruklu yıldız, astreoid kuşağı gibi bişiler yolunu kesmez, müzik sever uzaylılara, hatta John Lennon ve Carl Sagan'a da bir şekilde ulaşır...

...sounds of laughter shades of earth are ringing
through my open ears inciting and inviting me
limitless undying love which shines around me like a
million suns, it calls me on and on
across the universe
jai guru de va om
nothing's gonna change my world..

1 yorum:

fuzzy logic dedi ki...

tabii aynı isimde yayımlanan film'i -ki bu noktada tadından yenmeyen bir başyapıt da diyebiliriz- unutmamak lazım.
Film çekim tekniği ve termolojisi ile de ön plana çıkıyor.
Sanırım "evren"de bu tekniği kaldırabilecek yegane gruptur Beatles ve dolayısıyla yine aynı evreni Beatles ile şenlendirmek çok da hoş bir şey olsa gerek.
İzlemeyenlerin, hemen kendilerine görev addedip divx'ini download etmeleri tavsiye olunur.